Koeman: Geen medelijden met Van Basten
"Als trainer moet je van alle markten thuis zijn en het altijd zelf doen"

Koeman: "Geen medelijden met Van Basten"

26-01-2013 08:59
2

"Heerenveen heeft door de jaren heen veel sympathie verworven. En Marco zelf natuurlijk ook. Daarom gunnen veel mensen hem alles", zegt Koeman in De Telegraaf. Met RKC Waalwijk neemt de coach het volgende week voor de tweede keer dit seizoen tegen Heerenveen op.

Eerder versloeg RKC de formatie van Van Basten al met 0-2. "En na afloop gaat het dan veel meer over het tegenvallende sc Heerenveen dan over het succes van RKC. Maar Heerenveen is natuurlijk een grotere club, dus ik stoor me daar niet aan."

"Ik snap dat Marco onder het voetbalpubliek en de media veel krediet heeft", gaat Koeman verder. "Maar ik vind niet dat er medelijden met hem hoeft te komen als de prestaties tegenvallen. Als trainer moet je – met een voetbalachtergrond – van alle markten thuis zijn en het altijd zelf doen. Zo simpel is het."

Heerenveen veroverde in de eerste negentien wedstrijden slechts achttien punten. Dat levert de club een teleurstellende veertiende plaats op. Zaterdagavond gaan de Friezen op bezoek bij PEC Zwolle, dat eveneens achttien punten heeft.