Raitala: Moest wennen aan Nederlandse voetbal

Raitala: "Moest wennen aan Nederlandse voetbal"

01-02-2013 13:02
1

Tegen PEC Zwolle (1-1) mocht Raitala vorige week eveneens aantreden. "Ik was blij dat ik voor het eerst sinds lange tijd weer mee mocht doen in de hoofdmacht. En ik was wel tevreden over mijn eigen prestatie", vertelt de verdediger in het Friesch Dagblad. "Het is mooi dat je een goed gevoel hebt over je eigen prestatie, maar het uiteindelijke resultaat was niet goed. En het draait tenslotte om de teamprestatie."

In de zomer werd Raitala overgenomen van het Duitse TSG 1899 Hoffenheim, dat hem eerder verhuurde aan Osasuna. Tijdens de eerste seizoenshelft verloor hij tweemaal zijn basisplaats. "Ik had wel verwacht dat ik wat meer wedstrijden zou hebben gespeeld, maar dat is de keuze van de trainer. Bovendien heb ik in het begin een aantal keer niet goed gepresteerd. Ik moest toch wat wennen aan het Nederlandse voetbal."

De vleugelverdediger beaamt dat de druk groot is op de spelersgroep van Heerenveen. Daar wijt hij het gelijkspel in Zwolle ook aan. "Het gaat niet goed en dat werkt door in de hoofden van de spelers. We moeten twee of drie keer winnen en dan gaat het vanzelf beter. En dan stijg je ook weer wat op de ranglijst, omdat de verschillen onderin klein zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie