RKC'er Bandjar: Beschikken over kwaliteit
"Ik vind het bijvoorbeeld ook leuk om met Jong RKC Waalwijk te spelen"

RKC'er Bandjar: "Beschikken over kwaliteit"

21-02-2013 08:39

"We weten wat we kunnen", zegt Sigourney Bandjar in De Wedstrijd. "We hebben met deze groep heel goed voetbal gespeeld en goede resultaten neergezet. We beschikken over heel veel kwaliteit. Daarvan moeten we uitgaan. Het gevoel dat we hadden na bijvoorbeeld de 3-2 zege op PSV en de 4-0 overwinning op FC Utrecht, dat moeten we weer in onszelf oproepen."

De verdediger speelde dit seizoen tien competitieduels, niet waar hij vooraf op gehoopt had. "Voor mijn positie is er behoorlijk wat concurrentie. Het is een dooddoener hoor, maar: dat hoort bij voetbal. Maar als je een voetballer bent, wil je altijd spelen. Daarom is het natuurlijk af en toe vervelend om op de bank te zitten. Ook dan geldt: je moet gewoon doorgaan en hard blijven werken. En zeker ook plezier houden in de trainingen en de wedstrijden."

"Je moet plezier hebben in alles wat je doet, anders kom je in een negatieve spiraal terecht en dat is ook nergens voor nodig", vervolgt Bandjar zijn verhaal. "Zo vind ik het bijvoorbeeld ook leuk om met Jong RKC Waalwijk wedstrijden te spelen. Dat zijn momenten waarop ik de kans krijg te laten zien wat ik kan, wedstrijdritme op kan doen en gewoon lekker een wedstrijd spelen. Daar doe je het als voetballer toch allemaal voor, uiteindelijk?"