Topschutter Maachi: Mensen zijn vol lof
"Bijdrage Nederlanders is heel belangrijk"

Topschutter Maachi: "Mensen zijn vol lof"

02-03-2013 13:26

"Pas na vijf speelronden kreeg ik een kans in de basis", aldus Maachi tegenover Voetbal International. "Op Cyprus kende niemand mij. 'Voor jouw positie heb ik vijf, zes betere aanvallers', zei de trainer, Ran Ben Shimon, tijdens de voorbereiding. Ik moest mij dus extra bewijzen. Maar intussen is zijn ongelijk bewezen, de mensen zijn nu vol lof over mij."

Vorig jaar scoorde Maachi nog achttien keer voor FC Zwolle. "Het financiële plaatje was beslissend, daar ben ik eerlijk over. Bij FC Zwolle had ik een goed seizoen gedraaid en dat wilde ik verzilveren. Daarnaast zag ik in AEK Larnaca wel een uitdaging. Het voetbal leeft enorm en voor deze club zijn duels met de andere topteams – Anorthosis Famagusta, APOEL Nicosia en AEL Limassol – heel bijzonder."

AEK Larnaca, dat derde staat, heeft ook de Nederlanders Gregoor van Dijk, Tim de Cler, Serginho Greene in de gelederen. "De bijdrage van de Nederlanders is heel belangrijk. Van Dijk en Greene spelen altijd, datzelfde geldt voor De Cler als hij fit is. Alleen Linssen komt minder aan bod. Dit zijn allemaal jongens die jarenlang in de Eredivisie hebben gespeeld. Dan is het hartstikke leuk dat ik, een jongen van de Jupiler League, met hen samenspeel…"