Kagawa loodst United voorbij Norwich
Van Persie in basis bij aanstaande kampioen

02-03-2013 17:54
1

Robin van Persie stond in de basis bij United en kreeg na zestien minuten een grote kans op de openingstreffer. Hij kon met de bal in de voet vrij doorlopen richting Norwich-goalie Mark Bunn, maar de doelman plukte de bal van zijn voeten.

Vlak voor rust gaf Van Persie de assist voor de 1-0 van United. Een voorzet van Antonio Valencia werd door Van Persie teruggelegd richting Shinji Kagawa, die laag de 1-0 tegen de touwen schoot.

Man Utd had het lastig met Norwich en een kwartier na rust kregen de gasten een enorme kans op de 1-1. Grant Holt schoot van dichtbij slordig over het doel. Een kwartier  voor tijd draaide Kagawa het duel in het slot met een nieuwe treffer, ditmaal op aangeven van Rooney.

Vlak voor tijd completeerde Kagawa zijn hattrick met een fraai wippertje. United het het mooiste voor het laatst bewaard, want Rooney schoot de 4-0 snoeihard binnen na een mooie individuele actie.

Demba Ba redt Chelsea
Chelsea boekte een belangrijke zege in de strijd om de Champions League-plaatsen. Het werd tegen West Bromwich Albion 1-0.

De enige goal van de wedstrijd kwam halverwege de eerste helft op naam van Demba Ba. De Senegalees rondde een snelle combinatie na een corner af. De fraaie assist was van David Luiz.

Door de winst neemt Chelsea plek drie over van Tottenham Hotspur, dat zondag tegen nummer vijf Arsenal speelt.