Van Persie: Zou mijn laatste topclub kunnen zijn
Aanvaller tevreden met transfer: "Precies het goede moment"

Van Persie: "Zou mijn laatste topclub kunnen zijn"

28-03-2013 07:12

"Voor mijn gevoel heb ik precies op het goede moment de overstap naar Manchester United gemaakt", zegt Van Persie in gesprek met Voetbal International. "Ik had het niet eerder moeten doen en ook niet later. Arsenal is voor mij acht jaar lang the place to be geweest. Maar afgelopen zomer was hét moment."

De aanvaller sluit niet uit dat Manchester United in de top van Europa zijn eindstation is. "United zou mijn laatste topclub kunnen zijn. Je hebt in Europa een aantal clubs waar oudere spelers het fijn kunnen hebben, waar ze gewaardeerd worden. Vroeger had je dat bij Juventus en AC Milan, tegenwoordig is Manchester United een goed voorbeeld. Dus wie weet hoelang ik nog bij de club blijf."

De 29-jarige international werd afgelopen zomer voor ruim dertig miljoen euro aangetrokken, terwijl hij nog een contract had voor slechts een jaar. Ontevreden is men in Manchester echter niet. De ploeg van trainer Alex Ferguson staat vijftien punten los op nummer twee Manchester City, Van Persie leverde met negentien doelpunten in de Premier League en acht assists een grote bijdrage.