Ziyech: Ik wil eerst slagen bij sc Heerenveen
Hansma: "Titel verzilveren door jongens te laten doorstromen"

Ziyech: "Ik wil eerst slagen bij sc Heerenveen"

17-04-2013 08:50

De twintigjarige Ziyech heeft dit seizoen al vijf wedstrijden in de Friese hoofdmacht achter zijn naam staan, toch was hij vooral speler van het maandag kampioen geworden beloftenelftal.

De kans is groot dat de aanvallende middenvelder volgend seizoen definitief doorstroomt. "Ik denk dat alle jongens die nu kampioen zijn geworden, kans maken om te slagen in het profvoetbal", zegt Ziyech in de Leeuwarder Courant. En over zijn eigen toekomst: "Ik wil eerst slagen bij Heerenveen, daarna kijk ik verder."

De in Dronten geboren voetballer had het wel even moeilijk toen hij aan het begin van dit seizoen terug moest naar de beloften. "Een tegenslag, maar uiteindelijk kom je sterker uit zo’n situatie", aldus Ziyech, die vooral fysiek sterker kan worden. "En mijn rechterbeen kan beter."

Zilverwerk verzilveren
Technisch directeur Johan Hansma wil het kampioenschap van Jong sc Heerenveen verzilveren. "Door jongens te laten doorstromen", zegt hij. Naast Ziyech maken komende zomer vermoedelijk ook Kenny Otigba, Jens Streutker, Mark Uth en Luciano Slagveer de stap naar de hoofdmacht.