FC Twente ontsnapt en morst in Venlo
Treffen met VVV levert 2-2 gelijkspel op

21-04-2013 14:22

VVV-Venlo antwoordde op de zege van hekkensluiter Willem II zaterdag op Roda JC (2-1). De club uit Limburg koestert nog een voorsprong van drie punten op de concurrent uit Tilburg. Het resterende programma zal VVV-Venlo enigszins vertrouwen geven.

Het elftal van trainer Ton Lokhoff besluit de reguliere competitie met optredens tegen ADO Den Haag, FC Groningen en Vitesse. Willem II moet het verschil van drie punten goedmaken tegen Vitesse, Ajax en AZ. De club uit Tilburg heeft bovendien een slechter doelsaldo dan VVV-Venlo.

Nils Röseler bracht VVV-Venlo op voorsprong. De verdediger vierde na achttien minuten zijn rake kopbal ingetogen. Hij is namelijk door de club uit Enschede verhuurd aan VVV-Venlo, dat na 23 minuten op 2-0 kwam. Uche Nwofor scoorde omdat de bal op het slechte veld net voor de handen van doelman Nikolay Mihaylov nog een keer stuiterde.

FC Twente stelde teleur na twee overwinningen op rij. Trainer Alfred Schreuder kon niet beschikken over zijn geblesseerde aanvoerder Wout Brama. Hij liet verschillende spelers op andere posities acteren. Leroy Fer was de aanvallende middenvelder van FC Twente, Felipe Gutiérrez had een controlerende rol. Dusan Tadic verhuisde naar de rechterflank.

Na rust had de gevallen topclub uit Enschede slechts twee minuten nodig om de achterstand ongedaan te maken. Rasmus Bengtsson zorgde na 58 minuten met het hoofd voor 2-1. Luc Castaignos promoveerde de volgende aanval van zijn ploeg tot de 2-2, na goed voorbereidend werk van invaller Tim Hölscher.

FC Twente leek alsnog op weg naar een zege, maar kwam ook met invaller Dmitri Boelikin niet tot de gewenste derde treffer. De club kan zich opmaken voor de play-offs voor Europees voetbal, waaraan de nummers vijf tot en met acht van de eindklassering mogen deelnemen.