Ajax-doelwit Muniesa: Toekomst is onzeker
Barcelona-verdediger: "Ik heb zelf niets van Ajax vernomen"

Ajax-doelwit Muniesa: "Toekomst is onzeker"

20-05-2013 09:57
44

Muniesa was vorig jaar dicht bij een overgang naar Amsterdam, een kruisbandblessure gooide toen echter roet in het eten. De Amsterdammers zouden nu opnieuw in de race zijn om de 21-jarige Spanjaard over te nemen en ditmaal lonkt zelfs een definitieve transfer.

Het talent is in Barcelona namelijk in het bezit van een aflopend contract. "De waarheid is dat ik niets weet. Mijn toekomst is onzeker", zegt hij. "Het is sinds mijn kindertijd mijn droom om voor Barcelona te spelen. Ik zal er alles aan doen om de clubleiding te overtuigen, maar het is aan hen."

Muniesa is op de hoogte van de nieuwe geruchten rondom Ajax. "Dat heb ik gehoord, maar ik heb zelf niets van Ajax vernomen. Als ik fit ben, kan ik veel minuten maken. Waar dan ook", aldus de defensieve kracht, die contractverlenging en vervolgens een verhuurperiode wel ziet zitten. "Dat zou betekenen dat ik deel uit blijf maken van Barcelona."

Erg comfortabel is het niet dat hij een maand voor het einde van zijn contract nog niets weet. "We wachten af, het is wel een beetje ongemakkelijk. Maar wat kunnen we doen?", vraagt Muniesa zich af. "Ik zal wachten om te zien wat ze hier zeggen. Als ik niet mag blijven, zal ik mijn toekomst elders uitvinden."