Italië in niemendalletje langs San Marino
Italianen winnen na anderhalf jaar weer oefenduel

31-05-2013 22:52

Voor de Italianen was het duel een opwarmertje voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië en de aankomende editie van de Confederations Cup. Mario Balotelli, Stephan El Shaarawy, Riccardo Montolivo en Andrea Barzagli werden buiten de basiself  gehouden. Giacomo Bonaventura van Atalanta Bergamo stond als debutant aan de aftrap.

Italië creëerde in het eerste halfuur diverse kansen, maar scoorde slechts een keer. Andrea Poli maakte na 28 minuten zijn eerste doelpunt voor het nationale team van Italië met een schot van buiten de zestien. Zes minuten later verdubbelde Alberto Gilardino de voorsprong. Andrea Pirlo liet zijn kans nog liggen, maar de spits scoorde in de rebound alsnog.

Pirlo maakte vijf minuten na rust de derde uit een prachtige vrije trap. Alberto Aquilani zette de vierde en laatste treffer op zijn naam. Hij schoot van dichtbij raak, nadat de San Marino-goalie een vrije trap van Pirlo niet goed had verwerkt.

Voor Italië was de overwinning op San Marino de eerste oefenzege in anderhalf jaar. De Italianen wonnen voor het laatst een vriendschappelijke interland op 11 november 2011, toen met 0-2 werd gewonnen bij Polen. Daarna bleef de ploeg zeven oefeninterlands zonder zege.