Wereld van verschil in Israël voor Scheimann
Voormalig Excelsior-verdediger speelt nu voor titelkandidaat

Wereld van verschil in Israël voor Scheimann

02-06-2013 11:57

"Ik kwam van Excelsior waarmee we ons niet wisten te handhaven in de Eredivisie. We waren niet veel in balbezit waardoor ik me als back moest beperken tot verdedigen. Bij Haifa was dat anders, deze club doet mee om de prijzen en is er wel de mogelijkheid om mee op te komen", aldus Scheimann tegenover VoetbalPrimeur.

Op 26 mei 2012 maakte de verdediger zijn officiële debuut in het nationale elftal van Israël tegen Tsjechië. Door deze wedstrijd kwam er interesse voor de destijds in Kralingen spelende Scheimann. "Mijn selectie voor het nationale elftal van Israël betekende dat er veel interesse kwam vanuit mijn geboorteland. Maccabi Haifa kwam snel met een voorstel en ik had weinig tijd nodig om te beslissen om daar op in te gaan."

Maccabi Haifa sloot het seizoen 2012/2013 af op de tweede plaats. Daarmee voldeed het niet helemaal aan de vooraf gestelde doelstelling. "We zijn op zijn zachtsgezegd niet sterk begonnen.Rond de winterstop kwam er een trainerswissel en werden wedstrijden aan de lopende band wel winnend afgesloten. We werden tweede en plaatsten ons daarmee voor de Europa League. Op zich goed maar hier is alleen het seizoen geslaagd als we de titel pakken. Ik heb zelf rond de twintig wedstrijden gespeeld dus persoonlijk kan ik ook terugkijken op een goed seizoen."