Transfersom Oss: Niet historisch, wel meevaller
"Binnen een jaar van stagiair in Oss naar een grote Turkse club"

Transfersom Oss: "Niet historisch, wel meevaller"

06-06-2013 10:43
2

FC Oss lichtte onlangs de optie in het contract van Görgülü, die daardoor tot de zomer van 2014 contractspeler van de Jupiler League-club werd. Door dat besluit houdt FC Oss aan het vertrek van Görgülü, die als stagiair een plekje in de selectie van de Ossenaren wist af te dwingen, een transfersom over. En dat gebeurde niet vaak - zo niet nooit - in de historie van de Brabantse club.

"Historisch is het niet, maar het is wel een tijd geleden dat er een speler met een doorlopend contract vertrokken is bij de club", geeft FC Oss-directeur Mischa Rook in gesprek met VoetbalPrimeur toe. "Ik loop al een tijdje mee bij deze club, ik heb het in elk geval nog niet meegemaakt als ik me goed herinner. Het is dus wel al een aantal jaar geleden. Het is een meevaller, maar we moeten het niet overdrijven."

"In de Champions League worden miljoenentransfers gedaan, in de Eredivisie gaat het om tonnen en in de Jupiler League gaat het op basis van hoe lang een contract van een speler nog doorloopt. Dan probeer je naar ieders tevredenheid een akkoord te bereiken. En dat is gelukt in het geval van Ferhat. De afkoopsom wordt gewoon opgenomen in de lopende exploitatie", aldus Rook.

'Gençlerbirligi is het FC Twente van Turkije'
"Voor Ferhat is het een droom die uitkomt. Binnen een jaar van stagiair bij FC Oss naar een grote Turkse club...", zegt Harm-Jan Schilperoort van Soccer Solutions, zaakwaarnemer van Görgülü. "Gençlerbirligi is zeg maar het FC Twente van Turkije en heeft fans in heel Europa. Gençlerbirligi heeft Ferhat maandenlang gescout en hem gehaald met het oog op de toekomst."

"De club is ervan overtuigd dat hij op termijn een vaste waarde in het eerste elftal zal worden. Bovendien is er een mooi transferbedrag betaald voor Ferhat en dat is ook geen vanzelfsprekendheid meer in het huidige voetbal. Dat geeft wel aan hoe graag ze wilden. Oss heeft Ferhat de kans gegeven en daarom is het leuk dat ze voor het eerst in jaren een keer een mooi transferbedrag verdienen. Zo is iedereen tevreden."