'Bayern flirt met Arsenal-reserve Vermaelen'
Belg dit seizoen op de bank beland bij Arsenal

'Bayern flirt met Arsenal-reserve Vermaelen'

10-06-2013 14:34
2

De 27-jarige Vermaelen belandde dit seizoen op de bank bij de Londenaren. Sinds begin februari stond hij nog maar vier keer in de basis van Arsenal, waardoor hij gelinkt wordt aan een vertrek. Bayern München zoekt nog een linksbenige centrale verdediger en is tijdens het Champions League-duel met Arsenal onder de indruk geraakt van de Belg.

Vermaelen staat al vier seizoenen onder contract bij de ploeg van coach Arsène Wenger, dat hem in de zomer van 2009 overnam van Ajax. Bayern heeft ook een andere speler op de korrel voor dezelfde positie: Jaroslaw Rakitzkyi van Shakhtar Donetsk. De 23-jarige verdediger is net als Vermaelen linksbenig.

Vermaelen liet vorige week niet weten of hij open staat voor een vertrek. "Het is moeilijk om daar nu over te oordelen. Ik ben nu bij de nationale ploeg en wil daar niet op ingaan. Ik ben gelukkig bij Arsenal. Alleen speelde ik niet veel en dat zorgt af en toe voor frustraties."

"Maar de dingen kunnen snel keren", weet hij. "Ik ben snel op de bank beland, maar kan ook snel weer basisspeler zijn. Daar ga ik hard voor werken. Dit zijn dingen die gebeuren in het topvoetbal. Arsenal is een grote club. Er is veel concurrentie. Het is niet evident om elke match te spelen. Maar ik lig daar niet van wakker."