FC Utrecht trots op verlenging Pappot en Teijsse
"Past in beleid van club om jaarlijks aantal eigen opgeleide spelers in te laten stromen"

FC Utrecht trots op verlenging Pappot en Teijsse

25-06-2013 10:33

Pappot en Teijsse hadden nog een overeenkomst tot de zomer van 2014. Beide spelers hebben nu met twee jaar verlengd en een optie op nog een seizoen in hun nieuwe verbintenis staan. Pappot debuteerde op 24 februari als invaller tegen Roda JC en had op 28 april bij PEC Zwolle zijn eerste basisplek, die hij bekroonde met de winnende 1-2. Teijsse was een halfjaar uitgeleend aan FC Oss en debuteerde nog niet voor de Domstedelingen.

"We zijn trots dat we opnieuw twee exponenten van de FC Utrecht Academie, de jeugdopleiding van FC Utrecht, voor meerdere jaren kunnen vastleggen", reageert algemeen directeur Wilco van Schaik op de clubsite. "Het past in het beleid van de club om in onze selectie naast de kern van ervaren spelers jaarlijks een aantal eigen opgeleide spelers met kwaliteiten in te laten stromen. Op die manier kunnen de jonge voetballers zich sneller ontwikkelen, wat het bestaansrecht van de jeugdopleiding bewijst."

Pappot is blij met zijn nieuwe contract en definitieve plek in hoofdmacht. "Ik heb de hele jeugdopleiding doorlopen", begint de aanvallende middenvelder, die ook als tweede spits kan spelen. "Ik ben begonnen bij de D-tjes en nu kom ik bij de A-selectie terecht. Dat is toch prachtig. Nu moet ik mij verder gaan ontwikkelen en zorgen dat ik een vaste waarde wordt in het eerste elftal. Dat is mijn doel."

Na vijf maanden Jupiler League wil Teijsse zich nu laten zien bij de eerste selectie. "Ik ben door iedere week te spelen beter en sterker geworden", vertelt de linksback. "Ik ben heel blij om nu een contract te kunnen tekenen en een plek bij de A-selectie te krijgen. Ik ga nu mijn vijfde seizoen in bij FC Utrecht en ik voel me hier erg thuis. Ik wil me graag gaan bewijzen op het hoogste niveau."