Van den Brom: De Sutter was niet tegen te houden

Van den Brom: "De Sutter was niet tegen te houden"

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2013 om 10:25ma 15-07-2013 om 10:25

De Sutter leek zich de voorbije weken te richten op Anderlecht, zegt Van den Brom in Het Nieuwsblad. "Ik dacht even dat Tom de knop in zijn hoofd had omgedraaid en bij ons zou blijven. Onze vraagprijs was zo hoog dat je denkt dat zo’n som de transfer misschien wel zou belemmeren. Daarom was het toch een verrassing toen ik een telefoontje kreeg dat hij vertrok, maar Club Brugge heeft blijkbaar een hoge prijs betaald (twee miljoen euro, red.)."

"Hoewel Tom een ander type is dan Bacca heeft de transfer van die laatste alles in een stroomversnelling gebracht", vervolgt Van den Brom. "De Sutter was gewoonweg niet tegen te houden. Het had echt geen zin meer om op hem in te praten en zijn transfer is ergens ook logisch omdat hij maar één jaar contract meer had."

"Iedereen weet dat Tom belangrijk voor de groep was", vervolgt Van den Brom, wetende dat De Sutter vorig seizoen twaalf doelpunten maakte als back-up voor de naar Dinamo Kiev vertrokken Dieumerci Mbokani. "Door het vertrek van Dieu was hij nu normaal mijn eerste keuze en voor mij had hij niet weg gemoeten."

"Ik had hem ook liever niet naar een titelrivaal als Club Brugge zien gaan, maar als zij natuurlijk met het nodige geld over de brug komen dan is het zo. We hadden ook kunnen doen wat Standard doet met zijn spelers als wij geïnteresseerd zijn... Namelijk een verbeterd contract geven met een serieuze clausule in, maar dat doen wij niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws