Dingsdag praat met clubs: Familie op één

Dingsdag praat met clubs: "Familie op één"

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2013 om 14:17ma 15-07-2013 om 14:17

De zaakwaarnemer van de verdediger, Martin Houwen, laat weten dat er interesse is vanuit Engeland en Scandinavië. "We zijn inderdaad in gesprek, dat kan ik bevestigen", zegt Dingsdag in gesprek met VoetbalPrimeur. "We wachten nu op de beste situatie voor mij en mijn familie. Die kleine jongen is nu zeven jaar oud, heeft twee jaar op een Duitse school gezeten. We willen hem niet weer naar een andere school sturen om een nieuwe taal te leren, dus we zoeken naar een club met een Duitse school in de buurt."

"Er was bijvoorbeeld wat interesse vanuit Turkije, maar daar was geen Duitstalige school in de omgeving. Nou ja, dan houdt het op. Vandaar dat we ook nog geen beslissing hebben genomen over mijn toekomst. Het totaalplaatje moet kloppen. Ik ben helemaal transfervrij, dat is een voordeel. Ik ben ook rustig in deze situatie. Een transfervrije speler is toch waar veel clubs naar op zoek zijn."

"Ik wil winnen, voetballen om de prijzen"
"Ik wil de laatste twee, drie jaar in het buitenland nog om de prijzen spelen. Niet ergens in de middenmoot. Ik kan sowieso niet tegen m'n verlies, haha. Ik wil winnen, voetballen om de prijzen en dat hoop ik te doen in een situatie die ook voor de familie optimaal is", zegt Dingsdag. Een terugkeer naar Nederland is voorlopig niet aan de orde voor de verdediger.

"Ik wil het liefst nog een paar jaar in het buitenland spelen, daarna kan ik misschien nog belangrijk zijn voor een Nederlandse club. Dan moet je niet denken aan de top van de Eredivisie, maar een club daaronder. Ik wil nu in elk geval nog niet afbouwen. Ik speel al tien, elf jaar op het hoogste niveau, heb bijna alles gespeeld en ben nu topfit."

Van zijn drie seizoenen bij het onrustige FC Sion, zal vooral het laatste voetbaljaar blijven hangen. "Ik heb de afgelopen drie jaar tien verschillende trainers gehad, waarvan zes in het afgelopen seizoen. Dat is niet prettig voor een voetballer. Elke nieuwe baas heeft weer eigen ideeën. Gelukkig heb ik wel alles gespeeld. Maar ik heb nu behoefte aan rust, ook voor de familie."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws