Gomez kiest voor 'Buenos Aires van Oekraïne'
"Metalist was het meest volhardend tijdens de onderhandelingen"

Gomez kiest voor 'Buenos Aires van Oekraïne'

02-08-2013 13:06

De 25-jarige Gomez tekende een vierjarig contract bij Metalist, dat afgelopen seizoen op een tweede plek eindigde in de hoogste voetbaldivisie van Oekraïne. De Argentijn gaf Metalist de voorkeur boven clubs als Fiorentina en Atlético Madrid, laat hij weten. "Metalist was het meest volhardend tijdens de onderhandelingen, daarom ben ik hier", zegt 'El Papú'.

Werd Gomez de afgelopen seizoenen bij Catania al omringd door landgenoten, in Kharkiv is dat niet anders. Zes andere Argentijnen staan al onder contract bij de club uit Oekraïne. Gomez kwam in eigen land eerder uit voor Arsenal de Sarandi en San Lorenzo. In 2010 maakte de voormalig jeugdinternational van Argentinië de oversteek naar Europa.

Met Metalist maakt Gomez een goede kans op een plek in de groepsfase van de Champions League. In de derde voorronde werd er met 0-2 gewonnen van het PAOK van trainer Huub Stevens, daardoor lijkt plaatsing voor de play-offs een feit. Wanneer Metalist ook die ronde weet te overleven, wacht de groepsfase van het miljoenenbal.