Löw: We maakten elementaire fouten
Bondscoach Duitsland laakt defensief optreden Mannschaft

Löw: "We maakten elementaire fouten"

15-08-2013 10:13

"We maakten elementaire fouten, tactische fouten, vooral in het begin. We misten concentratie", oordeelde Löw tegenover Duitse verslaggevers. De Nationalelf stond na veertien minuten al met 0-2 achter. "Over de hele eerste helft was de defensie grillig. De opponent had te veel ruimte. Maar je kon zien dat sommige spelers wedstrijdritme ontbeerden, de frisheid was er niet."

Löw vertrouwt om die laatste reden op progressie. "Natuurlijk zullen de prestaties beter worden als de spelers het seizoen ingaan. We worden beter in september en oktober", sloot hij af. Aanvoerder Philipp Lahm maakte zich ook niet veel zorgen. "De volgende keer hebben we meer tijd om samen te werken en zullen we beter zijn. Het is normaal wanneer je spelers hebt, die samenkomen van verschillende teams, allemaal met diverse filosofiën."

Duitsland krijgt in de laatste interlands hoe dan ook veel doelpunten tegen. In mei werd nog wel gewonnen van Ecuador, maar ook toen vielen twee tegentreffers te noteren (2-4). Enkele dagen later verloor Duitsland met 4-3 van de Verenigde Staten. In het nieuwe seizoen staat nu dus al een 3-3 tegen Paraguay.