Stevens: Een schande en een enorm nadeel
PAOK-trainer: "We willen voor een sensatie zorgen"

Stevens: "Een schande en een enorm nadeel"

16-08-2013 12:15
2

De Grieken werden een ronde eerder uitgeschakeld door Metalist Kharkiv. Die club werd echter bestraft door de UEFA wegens matchfixing. Hoewel Metalist in beroep is gegaan tegen de sanctie, lijkt Stevens zich voor te kunnen bereiden op een bezoek aan de club waar hij over twee periodes lange tijd werkzaam was. Stevens vertrok in december van het afgelopen jaar bij Schalke, onlangs ging de 59-jarige trainer aan de slag in Griekenland.

"Het is ongelooflijk hoeveel Schalke-mensen me na de beslissing van de UEFA al hebben opgebeld. Ik kijk ongelooflijk veel uit naar het weerzien", zegt Stevens in gesprek met Bild. "Schalke staat in mijn hart op de eerste plek, daarna volgt PSV. Maar ook Saloniki heeft inmiddels een plaatsje gekregen. Dit is een enorme uitdaging voor ons, we willen voor een sensatie zorgen!", zegt Stevens in gesprek met de krant over het treffen met Schalke.

Met zijn opvolger bij Schalke, Jens Keller, sprak Stevens niet meer na zijn vertrek uit Duitsland. "We hebben na mijn vertrek geen contact gehad, hij heeft me niet gebeld. Dat heeft hij ook niet nodig", aldus Stevens, voor wie een plekje binnen Schalke voor het oprapen lag. "Ik ben vereerd door het aanbod van Clemens Tonnies en Horst Heldt om me een rol binnen de club te geven. Maar ik ben nog niet klaar als trainer. Dit avontuur in Griekenland is een enorme uitdaging."

Stevens speelt het thuisduel met Schalke in een leeg stadion. "Een schande en een reuzengroot nadeel dat de steun van onze fans ontbreekt. Zij lijken een beetje op de Schalke-fans. Laatst kwamen er twaalfduizend fans op een open training in het stadion af. Maar we kunnen ons door het besluit van de UEFA winnaars voelen. We zijn zeker van een plek in de groepsfase van de Europa League. Misschien valt er nog wel meer te winnen. In het voetbal heb je immers altijd een kans."