Einde Pastoor nabij na afstraffing PEC: 1-5
Positie NEC-trainer lijkt onhoudbaar na deceptie

17-08-2013 22:36
9

Pastoor had al voor de start van het seizoen weinig krediet in Nijmegen. In de vorige voetbaljaargang behaalde NEC uit de laatste tien competitiewedstrijden slechts één schamel puntje, waardoor de club op de ranglijst ver weg zakte.

PEC Zwolle begon voortvarend in Nijmegen. Na dik een kwartier stond de verzorgd voetballende ploeg van trainer Ron Jans al met 0-2 voor. Bij beide doelpunten schutterde de defensie van NEC. De eerste die daar van profiteerde was Jesper Drost. In eerste instantie keerde doelman Kalle Johnsson nog de inzet van Drost, maar in de rebound tekende de aanvaller van PEC moeiteloos het openingsdoelpunt aan.

Kort daarna greep de Nijmeegse verdediging opnieuw ondermaats in. Op links dolde Youness Mokhtar zowel Daan Bovenberg als Michel Breuer, waarna de vrij staande Kamohelo Mokotjo ongehinderd de 0-2 binnen kon schieten. PEC Zwolle bleef productief. Nog voor de pauze besliste Fred Benson het duel vroegtijdig. Hij rondde een knappe actie van de soms ongrijpbare Mokhtar simpel af en haalde daarmee alle spanning uit de wedstrijd.

Ook in de tweede helft was PEC Zwolle oppermachtig. Het laatste greintje Nijmeegse hoop verdween al na vier minuten toen Fred Benson zijn tweede doelpunt scoorde. Kort daarna maakte uitblinker Youness Mokhtar de afstraffing compleet: 0-5 Vanaf dat moment verloor ook de Nijmeegse aanhang het vertrouwen in Alex Pastoor.

'Alex, rot op', klonk het enkele malen vanaf de tribunes. In de slotfase maakte Christoph Hemlein het enige Nijmeegse doelpunt. Michael Higdon miste daarna nog een strafschop, nadat doelman Kevin Begois Hemlein onderuit had gekegeld.