Vitesse komt ook in Kerkrade niet tot winst

Vitesse komt ook in Kerkrade niet tot winst

17-08-2013 22:37
5

Valeri Kazaishvili was weer trefzeker voor de Arnhemmers. De aanvallende middenvelder scoorde afgelopen week ook al twee keer voor Georgië onder 21 jaar. Marc Höcher bracht Roda JC in een boeiend duel op gelijke hoogte.

Vitesse speelde met veel meer beleving dan een week geleden, toen RKC Waalwijk moeiteloos won. De ploeg van trainer Peter Bosz had het meeste balbezit en combineerde beter dan Roda JC, dat pas in een goed resultaat leek te geloven na de komst van de opportunistische pinchhitter Frank Demouge halverwege de tweede helft.

Dat de eerste helft zonder doelpunten werd afgesloten, was opmerkelijk. Beide ploegen kregen volop kansen om te scoren. Met name Kazaishvili had zijn stempel op het duel kunnen drukken. De jonge Georgiër dook vier keer kansrijk op voor doelman Filip Kurto, die of bekwaam redde of hulp kreeg van zijn ploeggenoten.

Verder waren het vooral de verdedigers die voor de meeste opwinding zorgden. Telkens als Kees Luijckx, de centrale man in de Kerkraadse defensie, mee naar voren ging, leverde het gevaar op. Ook de Arnhemse verdedigers Kelvin Leerdam en Patrick van Aanholt waren dicht bij de openingstreffer.

Na de hervatting was Kazaishvili dan toch succesvol. Hij rondde na ruim een uur spelen goed doorzetten van Van Aanholt met een bekeken schot prachtig af: 0-1. Lang kon Vitesse de voorsprong niet vasthouden. Roda ging onder aanvoering van invaller Frank Demouge opportunistisch spelen en had meteen succes.

Een andere invaller, Höcher, was alert toen een schot van Mark Jan Fledderus in de rebound voor zijn voeten belandde: 1-1. In de slotfase gingen beide teams vol voor de zege. Vitesse was in de slotseconden nog dicht bij de zege die niet onverdiend zou zijn geweest.

(ANP)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie