Gekneusde rib Vandenbussche: Ademhalen moeilijk
Belg: "Voor Joost is het erger uitgepakt dan voor mij"

Gekneusde rib Vandenbussche: "Ademhalen moeilijk"

20-08-2013 12:33
1

De Belg meldde zich dinsdag weer op de club. "Ademhalen gaat moeilijk, het voelt net alsof er een grote steen op mijn borst drukt. Vooral diep ademhalen gaat niet. Ik moet er niet aan denken dat ik een hard schot klem moet pakken. Ik was vanochtend om 7 uur al op, toen kon ik het niet meer volhouden in bed. Daarom ben ik nu ook op het stadion, ik moet een beetje in beweging blijven", zegt Vandenbussche op de officiële website van Heerenveen.

Met een beetje geluk staat Vandenbussche volgende week alweer op het veld. "Ik heb pijnstillers en als de pijn verdwenen is moet ik gewoon mijn werk weer kunnen doen", aldus de Belg, die dinsdag een bezoek brengt aan Joost van Aken. De Heerenveen-speler moest na de botsing een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. "Het was een ongelukkige botsing, we konden er beide niets aan doen. Voor Joost is het erger uitgepakt dan mij."

Van Aken liep een hersenschudding en een neusfractuur op door de botsing. "Na een hersenschudding moet je rustig aan doen. Joost moet goed herstellen voor hij weer in actie mag", zegt sportarts Stephan Jacolino op het digitale thuis van de Friese club. Van Aken mag dinsdag wel weer naar huis.