Bale: De tijd was rijp om vaarwel te zeggen
Aanvaller definitief van Tottenham naar Real

Bale: "De tijd was rijp om vaarwel te zeggen"

01-09-2013 20:39
2

De 24-jarige Bale tekent bij Real een contract voor zes jaar. "Ik heb zes hele mooie jaren bij Tottenham gehad, maar de tijd is nu rijp om vaarwel te zeggen", aldus de aanvaller op de Spurs-website. "Ik heb hier heel veel speciale dingen meegemaakt en daar heb ik van genoten."

"Ik wil iedereen bedanken, van de voorzitter tot de spelers en van de technische staf tot de fans. Hopelijk begrijpen ze dat ik deze ongelooflijke kans met beide handen aangrijp", vervolgt Bale, die nog wel twijfelde over de transfer. "Volgens mij is het nooit goed om te vertrekken bij een club waar je je thuis voelt. Een contract bij Real Madrid is echter een droom die uitkomt."

Bij de overgang van Bale schermen Tottenham en Real met uiteenlopende bedragen. Vrijwel zeker is dat de deal de grootste transfer tot nu toe is, die de overgang van de Portugees Cristiano Ronaldo van Manchester United naar Real Madrid overtreft. Daarbij ging het destijds (2009) om 94 miljoen euro.

Van zijn hoge prijskaartje lijkt Bale geen last te hebben. "De druk is groot, maar ik ben vol vertrouwen. Ook daar ben ik Tottenham en mijn oude club Southampton dankbaar voor. Zonder deze ervaringen was ik nooit de speler geworden die ik nu ben."