Schalk wil weg: Jammer dat hij zo snel opgeeft
Van As: "Alex moet zijn voeten laten spreken"

Schalk wil weg: "Jammer dat hij zo snel opgeeft"

02-09-2013 09:42
3

Schalk gaf deze zomer meerdere keren aan dat hij niet kan leven met een reserverol. Hij speelde daarop tegen ADO Den Haag de volledige negentig minuten, maar een week later zat hij tegen Feyenoord alleen maar op de bank. De druppel viel afgelopen vrijdag, toen hij in het duel met NEC pas vijf minuten voor tijd mocht invallen.

De 21-jarige spits voelt zich achter Rydell Poepon, Anthony Lurling en nieuwkomer Stipe Perica vierde keus. "Zo zie ik dat niet", reageert technisch directeur Jeffrey van As. "Het is jammer dat Alex zo makkelijk opgeeft, want wij hebben alle vertrouwen in zijn kwaliteiten."

Van As hoopt dat Schalk blijft, maar is wel bereid om mee te denken. "Het liefst gaan wij met hem door. Wij hebben iedere speler hard nodig en ik weet zeker dat hij goed genoeg is voor NAC. Van een verhuur aan een club uit de eerste divisie wordt hij echt niet beter. Dat niveau kan Alex aan, daar ben ik van overtuigd."

De 'td' heeft dan ook een boodschap voor de jonge aanvaller: "Hij moet zijn voeten laten spreken en tonen dat hij goed genoeg is voor de Eredivisie. Onze steun heeft hij."