Bale tekent contract voor zes jaar bij Real Madrid
Welshman officieel duurste voetballer aller tijden

Bale tekent contract voor zes jaar bij Real Madrid

02-09-2013 13:52
38

De Welshman mag zich de komende zes jaar speler van 'de Koninklijke' noemen. Met de krabbel van Bale zijn alle formaliteiten afgerond voor de grootste transfer aller tijden ter waarde van honderd miljoen euro. Bale doorstond met goed gevolg de medische keuring.

De 24-jarige linkspoot komt over van Tottenham Hotspur, waar hij de afgelopen jaren furore maakte met imponerende rushes. Vorig seizoen ontpopte hij zich daarnaast ook tot vrijetrappenspecialist.

"Hallo iedereen, het is ongelooflijk om hier te zijn. Een droom. Ik hoop dat ik het team aan de landstitel kan helpen", sprak Bale in het Engels de menigte toe. "Ik ben iedereen dankbaar voor deze ontvangst, hala Madrid!" Voorzitter Florentino Perez toonde zich bijzonder content met de komst van Bale.

"We hebben een man vastgelegd waarvan duidelijk is dat hij voetbaltalent en passie voor het spelletje heeft. Hij is een exceptionele speler, de beste van de Premier League van het afgelopen seizoen. Hij is jong en toegewijd. Hij realiseert nu zijn grootste droom, speler van Real Madrid zijn."

Perez: "De onderhandelingen duurden lang, waren complex. Ik wil Tottenham bedanken voor de kans die ze ons hebben gegeven Bale aan te trekken. We zijn er uiteindelijk in geslaagd. Het doorzettingsvermogen van Bale was van essentieel belang om zijn transfer naar Real realiteit te maken."

De duurste transfer voor de overstap van Bale werd ook al genoteerd door Real Madrid. De Madrilenen haalden in 2009 Cristiano Ronaldo voor 94 miljoen euro op bij Manchester United.