Del Bosque verdedigt Casillas: Dat blijf ik doen
"Iker heeft de steun nodig van de mensen die hem waarderen"

Del Bosque verdedigt Casillas: "Dat blijf ik doen"

03-09-2013 14:23

De regerend Europees en wereldkampioen mist vrijdag in het WK-kwalificatieduel met Finland Sergio Busquets en Xabi Alonso. "We missen enkele belangrijke middenvelders, maar de spelers die er wel zijn verkeren in uitstekende vorm. We zijn relaxed over de reis naar Finland en dat komt vooral door de spelers die we uiteindelijk geselecteerd hebben", aldus Del Bosque. De Spaanse bondscoach nam het dinsdag opnieuw op voor doelman Iker Casillas.

De eerste keus van Spanje is bankzitter bij Real Madrid. Voor Del Bosque blijft de situatie zo klaar als een klontje: Casillas is en blijft zijn nummer één. "Ik heb nooit gezegd, en dat ga ik ook niet zeggen, dat Iker Casillas moet spelen bij Real Madrid. Wat ik doe, en wat ik zal blijven doen, is hem verdedigen. Casillas is de aanvoerder van de Spaanse ploeg en een sleutelspeler binnen het team."

"Iker maakt een vervelende periode door en hij heeft de steun nodig van de mensen die hem waarderen en hem hoog in aanzien hebben. Het is geen comfortabele situatie. Voor niemand niet en boven alles is het vervelend voor hem", aldus Del Bosque, die met Spanje een belangrijke stap op weg naar het WK in Brazilië zet wanneer er in Helsinki gewonnen wordt.

"Frankrijk is op zijn hoede en Finland heeft nog steeds een kans. Zij zullen Spanje willen verslaan in de jacht op een plek in de play-offs. We moeten voorzichtig zijn voor deze wedstrijd. Ik herinner iedereen er graag aan dat alle kwalificatieduels van Finland 'close' zijn geweest. Dat betekent dat het een lastige tegenstander is, een ploeg die sterker speelt voor eigen publiek. We speelden in maart in Gijon met 1-1 gelijk tegen de Finnen, in 2007 kwamen we in Helsinki niet verder dan 0-0."