Cocu: Leeftijd niet het meest belangrijke ding
Wijnaldum: "Ik heb geluk dat we een hechte groep hebben"

Cocu: "Leeftijd niet het meest belangrijke ding"

13-09-2013 13:40

"Leeftijd is niet het meest belangrijke ding, maar als je kijkt naar een club als PSV - en naar hoeveel we investeren in onze academie - dan moeten we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de talenten die de potentie hebben in het eerste elftal te spelen, ook de kans krijgen te groeien", legt Cocu uit op de website van de UEFA.

"Wij bewandelen die weg", vervolgt de oefenmeester. "Sommige dingen moeten nog steeds veranderd worden, we zitten midden in het proces. Dat betekent ook dat je soms vaarwel moet zeggen tegen enkele spelers, zodat je de opkomende spelers de kans kunt geven zichzelf te bewijzen en te ontwikkelen."

De nog altijd jonge Georginio Wijnaldum (22) is in dat proces benoemd tot de nieuwe aanvoerder. "Ik heb een belangrijke rol als captain", zegt de middenvelder. "Naast het spelen van je eigen wedstrijd, moet je ook de andere spelers in de gaten houden en zorgen dat ze op de juiste positie staan."

"Ik heb geluk dat we een hechte groep hebben, waarin iedereen zijn dienst doet en de druk bij mij weghaalt", gaat Wijnaldum verder. "Ik probeer het te leiden vanuit de voorhoede en anderen te instrueren hoe dingen beter kunnen."