Groep A: Swansea imponeert tegen Valencia
Bony en De Guzman scoren bij ruime zege

19-09-2013 21:06
1

De treffers kwamen op naam van Wilfried Bony (foto, ex-Vitesse), Michu en Jonathan de Guzman. Valencia moest al na vier minuten met tien man verder doordat verdediger Adil Rami zich aan de doorbrekende Bony vergreep. Met een kenmerkend, droog schot opende de Ivoriaanse aanvaller in de veertiende minuut de score. Het was zijn vierde treffer alweer voor zijn nieuwe club in Europees verband.

Na de rust bracht Michu de stand op 0-2 met een doeltreffend schot in de korte hoek. De mooiste goal van de verrassende avond in Mestalla kwam op naam van De Guzman, die uit een vrije trap op schitterende wijze de verre bovenhoek vond, 0-3. Bij Swansea hield doelman Michel Vorm keurig de nul. Dwight Tiendalli bleef in de Britse verdediging goed overeind.

Het Zwitserse St. Gallen versloeg FC Kuban Krasnodar, dat in de play-offs nog Feyenoord uitschakelde. Goran Karanovic en Marco Mathys maakten na rust de doelpunten: 2-0. Charles Kabore van Kuban kreeg in de slotfase nog rood.