Dortmund heeft verlenging nodig tegen 1860
Wolfsburg en Augsburg maken geen fout

24-09-2013 21:39

In de Allianz Arena hield 1860 twee volledige helften stand, waardoor de nummer twee van afgelopen seizoen een extra half uur in actie moest komen. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft van de verlenging nam 'BVB' de leiding. Domenik Stahl incasseerde een rode kaart namens de thuisploeg, waarna Pierre-Emerick Aubameyang de bijbehorende strafschop benutte.

De bekerzege van Dortmund kwam in het restant niet meer in gevaar. In de 107e minuut maakte Henrik Mkhitaryan aan alle onzekerheid een einde door de 0-2 op het bord te brengen.

Wolfsburg maakt geen fout
Zonder Bas Dost wist ook VfL Wolfsburg een ticket voor de volgende bekerronde te bemachtigen. Op eigen veld boekte de ploeg een 2-0 overwinning op VfR Aalen. Diego Klose en Timm Klose maakten het verschil.

Ook Verhaegh reikt verder
Paul Verhaegh stond dinsdag in de basisformatie van FC Augsburg, dat net als Dortmund en Wolfsburg geen fout maakte. De Bundesliga-club boekte een 3-0 zege op Preussen Munster. Tobias Werner (tweemaal) en Sascha Mölders maakten het verschil.