Gelegenheidsspits Bakens: Het was triest
De Graafschap-trainer Huistra: "Laten ons niet van de wijs brengen"

Gelegenheidsspits Bakens: "Het was triest"

25-09-2013 07:23

"We hebben ook goede wedstrijden gespeeld en laten ons niet van de wijs brengen door een mindere tweede helft vanavond", zegt de oefenmeester in gesprek met Omroep Gelderland.

Huistra probeerde in de tweede helft iets te forceren met verdediger Tim Bakens in de spits, met de nieuwe stormram werd het spel echter niet beter. "Na rust raakte het elftal uit balans omdat we vrij vroeg één op één gingen spelen. Dat pakte nu niet goed uit en die verantwoordelijkheid neem ik op mij. Het was te geforceerd en slordig. Je ziet dat spelers gaan zwemmen, ook omdat het echte geloof er niet was. Maar de eerste helft speelden we wel goed en hadden we ook zo met 4-2 voor kunnen staan."

Bakens had weinig voldoening gehaald aan zijn nieuwe tijdelijke rol. "Ik kan me niet heugen dat ik een een kans heb kunnen creëren. Ook niet met een bal doorkoppen. Natuurlijk loop je risico, maar dat moet je kunnen oplossen. Nu waren zij gevaarlijker. De vastigheden waren er niet. Dan moet je juist simpel spelen. Dat heeft met bewustwording van taken te maken. A-b-c-tjes. Het was slecht in de tweede helft, triest. We moeten hier flink aan de slag."