Dortmund onderuit, eerste zege Braunschweig
Borussia Mönchengladbach te sterk voor koploper

05-10-2013 17:25

Dortmund had zaterdag in de eerste helft een enorm overwicht. De ploeg van trainer Jürgen Klopp kreeg diverse goede mogelijkheden, maar die bleven onbenut. Gladbach kon daar geen enkele kans tegenover zetten. De thuisploeg kwam na rust wat beter in de wedstrijd, maar Dortmund bleef domineren. Het slaagde er echter niet in de kansen te benutten en stond uiteindelijk met lege handen.

Mats Hummels kreeg acht minuten voor tijd rood na een overtreding op de doorgebroken Håvard Nordtveit. Vanaf elf meter tekende Max Kruse (foto) voor de openingstreffer. Vier minuten later stelde Gladbach de zege veilig. Raffael schoot op aangeven van Juan Arango vanaf veertien meter in de linkerhoek: 2-0. Marco Reus raakte in de slotminuten uit een vrije trap nog de lat.

VfL Wolfsburg - Eintracht Braunschweig 0-2
Eintracht Braunschweig verraste VfL Wolfsburg in de Niedersachsen-derby. De thuisploeg was een half uur lang de betere ploeg, maar Karim Bellarabi zette de bezoekers toch op voorsprong. Daarna werd Braunschweig sterker.

De bezoekers, die in de eerste zeven wedstrijden slechts één punt pakten, gooiden het duel vlak voor tijd in het slot. Dominick Kumbela scoorde op aangeven van Marco Caligiuri: 0-2.

Schalke 04 - FC Augsburg 4-1
Schalke 04 boekte zaterdag een ruimte zege op FC Augsburg, waar Paul Verhaegh weer in de basis stond. Sascha Mölders zette de bezoekers nog wel op voorsprong, maar zes punten later was het alweer gelijk door een benutte strafschop van Kevin-Prince Boateng. Adam Szalai maakte na 28 minuten de 2-1. Dat was tevens de ruststand.

Die stand bleef lang op het scorebord staan. In de laatste twaalf minuten liep de ploeg uit Gelsenkirchen toch nog uit naar een ruime zege. Szalai maakte in de 78e minuut de derde treffer van Schalke 04. Maximilian Meyer bepaalde vier minuten voor tijd de eindstand op 4-1.