Groep E: IJsland op weg naar play-offs
Ajacied Sigthórsson breekt de ban: 2-0

11-10-2013 22:47
1

In plaats van sc Heerenveen-aanvaller Alfred Finnbogason mocht Kolbeinn Sigthórsson in de basis beginnen bij IJsland. De Ajacied beschaamde het vertrouwen van de bondscoach niet, want hij brak na exact een uur spelen de ban. Gylfi Sigurdsson zorgde in het slotkwartier voor de beslissing.

Finnbogason mocht vijf minuten na de treffer van Sigthórsson invallen bij IJsland. AZ'er Johann Berg Gudmundsson verscheen in de basis bij de winnende ploeg.

Zwitserland en Slovenië winnen ook
Voor het reeds geplaatste Zwitserland betrof de uitwedstrijd tegen Albanië een nieuwe testcase richting het WK. De ploeg slaagde middels een 1-2 overwinning. Xherdan Shaqiri en Michael Lang troffen doel, Hamdi Salihi scoorde vanaf de stip tegen.

Slovenië won de wedstrijd tegen Noorwegen met 3-0. Milivoje Novakovic vertolkte de absolute hoofdrol bij de winnende ploeg. Binnen een kwartier zorgde de Sloveen met twee treffers voor een comfortabele marge, na rust maakte hij ook zijn derde van de avond.

Plek twee
IJsland en Slovenië vechten dinsdagavond om de tweede plek in Groep E. IJsland begint de uitwedstrijd tegen Noorwegen met één punt voorsprong op Slovenië. Die ploeg speelt een uitduel bij koploper Zwitserland.