Penalty's Falcao brengen Colombia naar WK
Venezuela plaatst zich niet voor eindtoernooi

12-10-2013 08:19

Chili pakte in de eerste helft een ogenschijnlijk comfortabele voorsprong. Via Arturo Vidal (penalty) en twee goals van Barcelona-speler Alexis Sanchez stonden de bezoekers bij rust met 0-3 voor. In het tweede bedrijf zorgde Teofilo Gutierrez na 69 minuten voor het eerste Colombiaanse doelpunt. Sterspeler Falcao zorgde er met twee benutte penalty's voor dat Colombia naar het WK mag.

Venezuela is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het WK in Brazilië volgend jaar. De Venezolanen kwamen thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Paraguay: 1-1.

Voor de bezoekende partij scoorde Edgar Benitez na 28 minuten. Venezuela kon hier slechts een doelpunt tegenover stellen. In de 81ste minuut scoorde Juan Manuel Seijas de gelijkmaker. Bij een gelijkspel tussen Ecuador en Uruguay (1-0) hadden de Venezolanen nog een kleine kans op een WK-ticket.