Van der Vaart leeft mee met grabbelende keeper
Van Marwijk kritisch: "Bij fases veel te lichtzinnig"

Van der Vaart leeft mee met grabbelende keeper

28-10-2013 10:45

"Ik vind het spijtig voor Oliver Baumann", citeert VI Van der Vaart uit Duitse media. "Hoe de doelpunten vielen, was natuurlijk wel een beetje pijnlijk voor hem. Maar zulke dagen zitten er nu eenmaal tussen." Baumann kreeg van meer tegenstanders troost en dat deed hem goed. "Ik ken de meeste jongens al langer. HSV heeft zich vandaag groots opgesteld richting mij."

Van der Vaart profiteerde zelf ook eenmaal en kon de 0-3 scoren. "Dit was een verdiende overwinning. We oefenden veel druk uit en creëerden goede mogelijkheden. Ook in defensief opzicht stond het goed. We ontwikkelen ons echt", zei de middenvelder, die waakt voor teveel optimisme. "We hebben een goede serie neergezet, maar dat is geen reden om daarom maar op onze lauweren te rusten."

Kritische coach
Trainer Bert van Marwijk was kritisch. "We hebben bij fases veel te lichtzinnig gespeeld", oordeelde hij. "In balbezit maken we nog te veel fouten, de eindpass kwam lang niet altijd aan. Ook na de 0-3 heb ik me zitten ergeren. Tegen zo'n tegenstander moet je met grotere cijfers winnen. Er is nog veel werk aan de winkel."

De voormalig bondscoach had ook positieve woorden. "Natuurlijk hadden we geluk bij de goals, maar we waren duidelijk de betere ploeg en ook de organisatie was goed. We hebben nauwelijks wat weggegeven. Wellicht kunnen we deze wedstrijd gebruiken om weer een stap voorwaarts te maken, want al met al was er wel degelijk vooruitgang te bespeuren."