'Eten van rood vlees oorzaak blessureleed Messi'
FC Barcelona-aanvaller Messi raakt dit seizoen keer op keer geblesseerd. Momenteel is hij zes tot acht weken uitgeschakeld met een hamstringblessure. Het in Argentinië gebruikelijke eten van rood vlees is voor een groot deel verantwoordelijk voor de vele spierblessures van de sterspeler.
"Toen Messi debuteerde bij Barcelona in de periode Rijkaard raakte hij vaak geblesseerd", vertelt Winkels aan de NOS. "Op het moment dat Josep Guardiola kwam als trainer heeft hij het dieet van de voetballers veranderd. Messi is een Argentijn en in Argentinië eten ze in principe elke dag rood vlees. Hij houdt daar zelf ook erg van. Voor een topsporter is dat niet goed om elke dag te eten."
Guardiola vertrok in de zomer van 2012. In zijn kielzog gingen ook de voedingsdeskundigen weg. Messi raakte steeds vaker geblesseerd, terwijl hij voorheen vrijwel nooit een wedstrijd miste. Ook de Argentijn zelf is bezorgd over alweer zijn vierde kwetsuur van het huidige seizoen.
"Messi heeft in de zomer al een nieuwe diëtiste aangetrokken om de blessures van vorig seizoen te voorkomen, maar het heeft hem nog niet helemaal kunnen helpen", weet Winkels. "Hij heeft zelf maar één doel en dat is wereldkampioen worden met Argentinië. Daar moet hij heel erg fit voor zijn. Daar gaat hij alles voor doen, dus ook beter eten."