Meer schrik van België dan van Nederland
Kawashima vindt Nederlands elftal 'relatief voorspelbaar'

"Meer schrik van België dan van Nederland"

14-11-2013 09:02
15

"Voor ons zijn het twee grote affiches, van hetzelfde niveau als onze wedstrijden tegen Argentinië en Frankrijk", zegt Kawashima tegenover Sport/Voetbalmagazine. "Die we trouwens alle twee gewonnen hebben."

Als hij een keuze moet maken tussen België en Nederland, verwacht hij meer van het land waarin hij zelf als doelman actief is. "Van de Belgen hebben we toch meer schrik omdat de Nederlanders relatief voorspelbaar zijn. We weten dat ze hun aanvallen van achteruit gaan opbouwen en dat ze op hun vleugelspelers rekenen om gevaarlijke voorzetten af te leveren."

"Bij België kun je je moeilijk op iets instellen, het is een team dat je op verschillende manieren pijn kan doen", vervolgt Kawashima zijn verhaal. "De kans is ook groter dat ze met een individuele actie het verschil maken. De Belgen horen tot de top vijf van de wereld, de Nederlanders tot de top tien, en wij staan 44e… Dan weet je dat we voor twee lastige avonden staan."

"Zeker omdat we zelf in een mindere periode zitten. We hebben sinds de zomer wel van Ghana en Guatemala gewonnen, maar ook verloren van Uruguay, Servië en Wit-Rusland. Vooral op verplaatsing hebben we het lastig", sluit de Japans international af.