Van Egmond: Zes keer rood is natuurlijk veel
"Werken met richtlijnen die we voor het seizoen hebben geformuleerd"

Van Egmond: "Zes keer rood is natuurlijk veel"

25-11-2013 10:19
2

"We werken met de richtlijnen die we voor het seizoen hebben geformuleerd", zegt hij in De Telegraaf, zonder specifiek in te gaan op de kaarten. "Zoals altijd gaan we die eerst met de betrokkenen evalueren."

"Zes keer rood in één weekeinde is natuurlijk veel. Maar pas na een heel seizoen kun je oordelen of het aantal rode kaarten daadwerkelijk is gestegen", vervolgt Van Egmond, die voor het seizoen al aankondigde dat het aanpakken van 'ernstig gemeen spel' een van de speerpunten in het seizoen zou worden. "We vinden dat spelers in bescherming moeten worden genomen. Als je gevaarlijke overtredingen wilt aanpakken, loop je het risico dat een scheidsrechter die als ‘rood’ beoordeelt, maar de speler later wordt vrijgesproken."

Mark van der Maarel (FC Utrecht), Nemanja Gudelj (AZ) en Joey van den Berg (sc Heerenveen) werden voor grove tackles van het veld gestuurd. Nick Viergever (doorgebroken speler), Bart Biemand (twee keer geel) en Deniz Turuc (doorgebroken speler) kregen rood voor minder 'ernstige' overtredingen.