Groep L: AZ bekert probleemloos verder
Alkmaarders te sterk voor Maccabi Haifa: 2-0

Groep L: AZ bekert probleemloos verder

28-11-2013 20:52
3

Daarmee kan AZ, nog ongeslagen in groep L, een plaats bij de laatste 32 niet meer mislopen. In de resterende poulewedstrijd tegen het ook al geplaatste PAOK in Griekenland, op 12 december, staat alleen de eerste plek nog op het spel.

Gesteund door een paar honderd fanatieke fans ging Maccabi op volle kracht van start. De fysiek sterke bezoekers trachtten in een hoog tempo AZ terug te dringen. De ploeg van de 26-jarige wisselspeler Samuel Scheimann (ex-FC Den Bosch en ex-Excelsior) ontbeerde echter de nodige kwaliteit om het AZ echt moeilijk te kunnen maken.

De thuisploeg ging in het eerste half uur te veel mee in het haastige spel van Maccabi. Mede daardoor was de opbouw te rommelig en te slordig om tot echt uitgespeelde kansen te komen. Vooral het veelgeprezen middenveld, met Maarten Martens, Gudelj en Celso Ortiz, leed nogal wat balverlies.

Nadat het openingsoffensief van Maccabi, zonder grote problemen voor doelman Esteban, was geluwd, nam AZ het initiatief. Keeper Bojan Saranov kon schoten van Martens en Gudelj nog pareren, maar was kansloos op de intikker van Gudelj uit een vrije trap van Martens: 1-0.

Na de pauze opende het wilskrachtige Maccabi opnieuw gevaarlijk, met dank aan het ietwat gemakzuchtige AZ. Een schot van Shimon Abuhazira verdween maar net over de lat en invaller Shlomi Azulay tikte in riante positie naast. Na ruim een uur kreeg de thuisclub het duel weer wat meer onder controle. De bevrijdende tweede treffer bleef evenwel lang uit. Het was uiteindelijk Gudmundsson die het duel diep in de extra tijd besliste: 2-0.

(ANP)