Maaskant voortijdig weg bij Dinamo Minsk
"Dit seizoen heb ik alle gestelde doelstellingen gehaald"

Maaskant voortijdig weg bij Dinamo Minsk

04-12-2013 13:18
2

Maaskant had in juni nog een contract voor 1,5 jaar ondertekend bij de club. Hij sprak toen de ambitie uit om de ploeg naar het kampioenschap te leiden. Die missie is niet gelukt, Dinamo eindigde namelijk als derde in de competitie. De achterstand op kampioen BATE Borisov bedroeg uiteindelijk dertien punten. Ook FC Shakhtyor Soligorsk eindigde nog voor Dinamo.

Volgens de geboren Schiedammer was de clubleiding tevreden over die eindklassering. Komend seizoen zou dan de definitieve stap naar het kampioenschap gezet moeten worden. "Ik was het daarmee eens, maar heb wel aangegeven dat er dan bepaalde dingen moeten veranderen", zegt Maaskant tegen Voetbal International. "Daar konden of wilden ze niet in meegaan. Dan heeft het geen zin om het traject te vervolgen."

Maaskant was in Minsk aan zijn tweede avontuur in Oost-Europa bezig. Net als eerder bij Wisla Kraków kwam er een vroegtijdig einde aan zijn verblijf. Maaskant was in Nederland eerder ook trainer van onder meer NAC Breda, RBC, FC Groningen, Willem II en Go Ahead Eagles. Hij wil zich nog niet bezighouden met zijn nabije toekomst. "Ik ben nu met vakantie en blijf voorlopig nog wel even in het buitenland."