Groep D: Man City zet serie Bayern stop
Viktoria Plzen mag naar Europa League

10-12-2013 22:37
1

Guardiola verklaarde in aanloop naar de confrontatie met City dolgraag met zes overwinningen te willen afsluiten. In het openingskwartier kon de coach dan ook zeer tevreden zijn. Thomas Müller ontsnapte in de vijfde minuut aan de Engelse buitenspelval waarna hij de openingstreffer forceerde, even later moest doelman Joe Hart de weg naar het net opnieuw afleggen na een inzet van Mario Götze.

City wilde echter geen genoegen nemen met een tweede nederlaag tegen Bayern. Na een klein half uur volgde de aansluitingstreffer door toedoen van David Silva. Een kwartier na rust volgde de gelijkmaker van Aleksander Kolarov, die een strafschop benutte. In de 62ste minuut maakte James Milner de ommekeer compleet door de 2-3 op het bord te brengen.

Dankzij de overwinning van de Engelsen in München komen beide grootmachten in evenwicht. Bayern gaat als groepswinnaar naar de knock-outfase, City als nummer twee.

CSKA niet verder in Europa
CSKA Moskou plaatste zich tegelijkertijd niet voor de Europa League. Een gelijkspel bij Viktoria Plzen had volstaan, maar zelfs een voorsprong (treffer ex-VVV'er Ahmed Musa) bleek uiteindelijk geen houvast: 2-1. Na de rode kaart voor Alan Dzagoev troffen Daniel Kolár en Tomas Wagner doel. Ook Pontus Wernbloom (ex-AZ) kreeg nog rood bij CSKA.

Viktoria Plzen mag dankzij dit huzarenstukje naar de Europa League. Voor CSKA is het Europese avontuur afgelopen.