Club Brugge morst punten, Zulte Waregem wint
Oud-Vitessenaar Kaya bezorgt Charleroi gelijkspel

15-12-2013 22:37

Club Brugge had voor rust een overwicht, maar dat leidde lange tijd niet tot grote kansen. Waldemar Sobota benutte de eerste mogelijkheid na een half uur: 0-1. Op slag van rust leek Maxime Lestienne met een van richting veranderde vrije trap de wedstrijd te beslissen.

Na rust kwam Charleroi sterk terug. David Pollet kopte na een kwartier spelen in de tweede helft de aansluitingstreffer binnen. Onur Kaya, oud-speler van Vitesse, maakte twintig minuten voor tijd de 2-2 met een mooie vrije trap. Anderlecht is door het puntenverlies van Club Brugge de nieuwe nummer twee van België. Beide ploegen hebben veertig punten.

Zulte Waregem - Lierse SK 3-0
Zulte Waregem werd uitgeschakeld in de Europa League, maar kende zondag wel een makkelijke avond tegen Lierse SK. Jens Naessens en Raphael Caceres scoorden voor rust. Twintig minuten voor tijd bepaalde Caceres met zijn tweede treffer de eindstand op 3-0. Zulte blijft ongeslagen in eigen huis en is vierde in de Belgische competitie met veertig punten.