Napoli in vermakelijk duel langs Internazionale
Mertens scoort bij thuiszege in Italiaanse Serie A

15-12-2013 22:53

Napoli kwam al na tien minuten op voorsprong. Yuto Nagatomo kopte de bal per ongeluk voor de voeten van Gonzalo Higuain, die met links hard uithaalde: 1-0. Esteban Cambiasso maakte tien minuten voor rust de gelijkmaker na een mooie combinatie. In de laatste minuten voor rust sloeg de thuisploeg twee keer toe vanuit een counter. De treffers werden gemaakt door Dries Mertens en Blerim Dzemaili. Nagatomo maakte op slag van rust nog de 3-2.

In de tweede helft vielen minder doelpunten. Twintig minuten voor tijd was er een rode kaart voor Ricky Alvarez van Inter, die zijn tweede gele kaart kreeg. Jose Maria Callejon besliste de wedstrijd negen minuten voor tijd: 4-2. Goran Pandev had de vijfde treffer nog kunnen maken, maar hij miste in de blessuretijd een strafschop.

Napoli staat nu op weer op acht punten van koploper Juventus, op de derde plaats. Internazionale bezet de vijfde plaats, met al vijftien punten achterstand op de Oude Dame.