Man City boekt moeizame zege op Fulham
Invallers helpen Engelse topclub aan driepunter

21-12-2013 18:01

Yaya Touré bracht na ruim twintig minuten spelen de 0-1 op het scorebord met een rake vrije trap. Vlak voor rust verdubbelde Vincent Kompany de voorsprong voor de gasten, die daardoor op koers voor de winst lagen.

Kieran Richardson bracht de spanning kort na het begin van de tweede helft terug. Kompany werkte daarna de 2-2 achter zijn eigen doelman waarna een gelijkspel in de lucht hing. Invallers Jesús Navas en James Milner bezorgden City alsnog de zege.

Crystal Palace - Newcastle United 0-3
Newcastle United heeft zaterdag op bezoek bij laagvlieger Crystal Palace geen fout gemaakt. De ploeg van manager Alan Pardew zegevierde met 3-0 in Londen. Yohan Cabaye en Daniel Gabbidon (eigen doelpunt) zorgden voor de 0-2 ruststand. Hatem Ben Arfa benutte in de slotfase nog een strafschop.

Tim Krul stond zoals gebruikelijk onder de lat bij het Frans getinte Newcastle. Ook Vurnon Anita mocht het hele duel meedoen bij de zwartwit gestreepte ploeg, die met Mike Williamson maar één Engelsman in de selectie had. Newcastle blijft dankzij de zege de nummer zes in de Premier League. Crystal Palace is achttiende.