Eigenaar Cardiff City koopt ook Bosnische club
Maleisiër legt ruim anderhalf miljoen euro neer

Eigenaar Cardiff City koopt ook Bosnische club

25-12-2013 17:53

Sarajevo verkeert al jaren in financiële nood. Tan was bereid om de club te hulp te schieten, wanneer deze met een fatsoenlijk plan kwam om de hoge schulden terug te dringen. Die plannen zal Tan nu gaan begeleiden. Naast de financiële assistentie heeft ook Cardiff baat bij de inmenging van de Maleisiër bij de Bosniërs. Zo zullen beide clubs spelers gaan ruilen, onderlinge oefenwedstrijden spelen en een gezamenlijke jeugdopleiding opzetten.

In 2010 nam Tan op vrijwel identieke wijze Cardiff City over. Daar veranderde hij het logo en het tenue van de club, waarmee hij zich de woede van de eigen aanhang op de hals haalde. Kennelijk heeft de Maleisiër daarvan geleerd, want hij heeft beloofd dat niet te doen bij FK Sarajevo.

Tan kwam de laatste weken vooral in het nieuws door een gelekte e-mail aan trainer Malky Mackay van Cardiff. De eigenaar zou de coach daarin hebben aangeraden zelf op te stappen, omdat anders ontslag onvermijdelijk was. Ook dat kwam Tan op de nodige kritiek van supporters te staan, die zich massaal achter Mackay schaarden. Zondag werd er vanuit de club een verklaring gegeven dat Mackay toch aan kon blijven.