Doelpuntenregen levert West Ham en WBA weinig op
Degradatieduel blijft op Boleyn Ground zonder winnaar

28-12-2013 15:39

Zowel West Ham als West Bromwich kon een driepunter goed gebruiken, want beide clubs bivakkeren in de onderste regionen van de Premier League. Het was de thuisploeg dat het beste begon aan het duel. Op aangeven van Kevin Nolan schoot de voormalige speler van onder meer Chelsea en Liverpool de bal hard langs Ben Foster: 1-0.

Het antwoord van de bezoekers kwam via een routinier. Nicolas Anelka (foto) kantelde het duel hoogstpersoonlijk door West Bromwich met twee doelpunten aan een voorsprong te helpen (1-2). In de tweede helft gaf West Ham zich echter allesbehalve gewonnen. In een tijdsbestek van twee minuten zorgden Modibo Maiga en Kevin Nolan voor een nieuwe Londense voorsprong, maar opnieuw slaagde de ploeg van trainer Sam Allardyce er niet in om deze vast te houden.

Het laatste woord was in de 69e minuut namelijk aan Saido Berahino, die de eindstand op aangeven van Chris Brunt op 3-3 bepaalde. Met de puntendeling schieten beide ploegen niet veel op. West Ham blijft vooralsnog negentiende met vijf punten, terwijl West Bromwich met drie punten meer op de vijftiende plaats staat.