Overleden Adams afgelopen zomer in beeld bij PSV
Nijman: "Akeem had het heel ver kunnen schoppen"

"Overleden Adams afgelopen zomer in beeld bij PSV"

31-12-2013 14:18
1

De international van Trinidad en Tobago werd slechts 22 jaar oud. In september van dit jaar werd Adams overvallen door een hartaanval, deze week overleed hij aan de gevolgen van nieuwe complicaties. Adams was in Hongarije ploeggenoot van de Nederlandse voetballers Jack Tuyp, Mark Otten, Arsenio Valpoort en Julian Jenner. Ricardo Moniz, hoofdtrainer van Ferencvaros, noemt Adams 'een ongelooflijke vechter'.

"Ontzettend triest. Akeem was een ongelofelijke vechter, een enorme voetballiefhebber en een groot talent", reageert Moniz in de krant op het nieuws van het overlijden van Adams. De voetballer kwam mede door hulp van Nijman terecht bij de Hongaarse club. "Hij had het heel ver kunnen schoppen, als deze horror niet had plaatsgevonden", zegt Nijman tegenover De Telegraaf.

"Afgelopen zomer was hij al bij PSV in beeld", vervolgt Nijman, die hoopt dat de UEFA het protocol voor medische keuringen door hartonderzoek aanscherpt na het drama. "Een uitgebreider UEFA-protocol verkleint de kans op dit soort tragedies", aldus Nijman, die dinsdag afreist naar Hongarije om de familie van Adams bij te staan.