Seedorf dinsdag om tafel met verbijsterd Botafogo
Jefferson: "Hij is een prof en hij is gefocust op Botafogo"

Seedorf dinsdag om tafel met verbijsterd Botafogo

14-01-2014 10:42
2

Aanvoerder Jefferson blikt maandag vooruit, hij rekent op het aanblijven van Seedorf. "Hij heeft nog een contract tot juni en heeft de Copa Libertadores in het vooruitzicht. Hij is een prof en is gefocust op Botafogo", aldus de Braziliaanse captain. Botafogo is verrast door het besluit van Seedorf. Juist door de goede prestaties van de club, dacht het bestuur Seedorf langer aan boord te kunnen houden.

Naar verwachting gaat Seedorf dinsdag met de vertegenwoordigers van Botafogo om tafel en wordt de situatie besproken. De Nederlander heeft in Brazilië een contract tot en met juni, maar een woordvoerster van de voetballer liet maandag al weten dat in die verbintenis een clausule is opgenomen waardoor beide partijen zonder problemen hun eigen weg kunnen gaan.

Het vertrek van Seedorf doet pijn in Brazilië, blijkt uit de woorden van Carlos Montenegro. De oud-voorzitter van Botafogo leeft mee met de fans van de club. "Als Seedorf naar Milan wil, moet hij regelen dat Kaká en Robinho naar Botafogo komen om mee te spelen in de Copa Libertadores. Zo niet, dan moet de club hem onder geen enkele voorwaarde laten gaan."

Seedorf speelde sinds juli 2012 bij Botafogo. De ervaren middenvelder hielp de club onder meer aan het staatskampioenschap van Rio de Janeiro. Afgelopen seizoen eindigde Botafogo op de vierde plaats in de Braziliaanse Série A. De laatste decennia deed Botafogo het alleen beter in 1995. In dat jaar werd de club kampioen van Brazilië.