Verhaegh ziet talent komen en concurrent gaan
FC Augsburg leent Bayers Kohr en ontbindt contract Parkhurst

Verhaegh ziet talent komen en concurrent gaan

14-01-2014 11:46

Duits jeugdinternational Kohr maakte al in het seizoen 2011/12 zijn debuut voor Bayer Leverkusen, maar veel speeltijd kreeg hij daarna niet. Verdeeld over tweeënhalf seizoen kwam de middenvelder tot acht invalbeurten. Wel mocht hij tijdens de huidige editie van de Champions League ook tweemaal kort invallen en stond hij vorig seizoen twee keer in de basis in de Europa League.

"Ik hoop dat ik door de transfer naar Augsburg meer wedstrijden kan spelen en me verder kan ontwikkelen", zegt de nieuwe ploeggenoot van Paul Verhaegh op de website van FCA. Trainer Markus Weinzierl is tevreden met de komst van Kohr. "Daarmee komt er een jong Duits talent naar ons, die in de Bundesliga voet aan de grond wil zetten. Wij geven hem graag die mogelijkheid, omdat we overtuigd zijn dat hij ons verder kan helpen."

De huidige nummer acht van de Bundesliga nam maandag afscheid van Michael Parkhurst. De Amerikaanse international kwam amper aan spelen toe, waarop zijn contract ontbonden werd. De 29-jarige verdediger, concurrent van Verhaegh voor de positie van rechtsback, vond snel onderdak bij Columbus Crew, dat uitkomt in de Major League Soccer.