Go Ahead treft SC Cambuur: Wij moeten ook

Go Ahead treft SC Cambuur: "Wij moeten ook"

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2014 om 16:29vr 17-01-2014 om 16:29

Voor ons is het gewoon iedere wedstrijd hetzelfde: die gaan we in om te winnen", vertelt de coach van de ploeg uit Deventer op de clubsite. "We moeten nu verzilveren wat we voor de winterstop hebben opgebouwd. Die uitgangspositie hebben we verdiend, nu gaan we voor de beloning. En daarvoor zullen we ons gewoon weer, iedere week opnieuw, moeten bewijzen."

"Thuis krijgen we bijna alle toppers nog, dat vind ik prachtig", vervolgt Booy. "Maar veel teams die nu onder ons staan krijgen ons nog op bezoek. Dus in die uitwedstrijden moeten we progressie boeken. En dat kan ook. Daar hebben we in de winterstop hard aan gewerkt en nu moeten we kijken of dat zijn vruchten afwerpt. Dat begint zondag tegen Cambuur. Dat wordt een zeer uitdagend duel. Ik word in ieder geval blij van de individuele progressie die veel spelers boeken, dat is winst voor ons, voor het hele team."

"Wil moet groter zijn dan angst"
We moeten gewoon onszelf zijn: onszelf verbeteren, vooruit voetballen, creativiteit en initiatief tonen en alle taken binnen het kader blijven uitvoeren", vindt de oefenmeester. "Stabiliteit vasthouden. En heel belangrijk: je wil moet groter zijn dan je angst. We zullen heus nog eens een wedstrijd verliezen, liever niet natuurlijk, maar áls het gebeurt: niet ervan schrikken."

Alleen Joeri Schroyen en Kevin Spanjaard ontbreken, al is die laatste weer bijna fit na een zware knieblessure. Schroyen is er vanwege een disciplinaire straf niet bij. "Ik neem alleen spelers mee die volledig met hun hoofd bij Go Ahead Eagles zitten", aldus Booy.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws