'Hansie Hansie': Het hele dorp is krankjorum
Cuijk leeft massaal toe naar kwartfinale

'Hansie Hansie': "Het hele dorp is krankjorum"

22-01-2014 09:36

Door de massale belangstelling in het Brabantse dorp heeft de club woensdag de hele Zuidtribune tot zijn beschikking gekregen. "Eerst hadden de mensen blosjes op de wangen, inmiddels is het hele dorp krankjorum", lacht Hans Kraay jr. in gesprek met De Telegraaf.

De trainer weet wat de prestatie van JVC voor het dorp betekent. "Voor het eerst in de clubgeschiedenis staan we in de kwartfinale. Dit zal de komende 150 jaar niet meer voorkomen. We moeten vooral genieten en proberen ons eigen spel te spelen."

In het Algemeen Dagblad beseft Kraay jr. dat de kans op een plek in de halve finale bijzonder klein is. "Van de 99 keer dat je tegen PEC speelt, verlies je 100 keer", zegt hij symbolisch. "Maar we gaan daar niet heen om ons te laten afslachten. Als het kan, zoeken we de aanval."

Winst of verlies, er zal woensdagavond hoe dan ook een feestje worden gevierd. En Kraay sluit zeker aan in de polonaise, knipoogt hij. De spelers van JVC hebben voor 'the day after' alvast massaal een snipperdag genomen.